zondag 29 april 2012

YouTube kanaal: Ilyaballet

In de categorie YouTube kanaal vertel ik steeds over een voor mij opvallende YouTuber wiens filmpjes natuurlijk over ballet gaan! Deze keer is dat het kanaal van Ilya Kuznetsov, zijn kanaal heet Ilyaballet.


Wie is Ilya Kuznetsov?
Op het kanaal van Ilya lees je dat hij leraar is aan de wereldberoemde en befaamde Bolshoi Ballet Academy in Rusland. Hij geeft hier sinds 2004 les op de gebieden klassiek ballet, pas de deux, variatie en repertoire voor mannelijke dansers. Zijn hele leven bestaat uit lesgeven, maar als hij even vrije tijd heeft maakt hij korte filmpjes van zijn werk. Dit geeft de YouTube bezoeker een unieke kijk achter de schermen van de academie.


Wat voor filmpjes maakt Ilya?
Ilya filmt zowat alles wat zich achter de schermen van de Bolshoi Ballet Academy afspeelt. Vooral de lessen die hij aan zijn leerlingen geeft worden veel in beeld gebracht. Ook maakt hij filmpjes van balletexamens, van voorstellingen en van het dagelijkse leven. 
Naast de balletfilmpjes krijg je ook regelmatig een filmpje over de poedel van Ilya, Coco, te zien.


Wat maakt de filmpjes van Ilya bijzonder?
De leerlingen van de academie wonen op een internaat. Ze gaan er naar school waar ze naast dansles gewone vakken als wiskunde en Russisch krijgen, ze eten er, ze slapen er en ze vieren er feesten als kerstmis. Dit maakt Ilya's filmpjes zo leuk. Je kijkt als het ware in het leven van de leerlingen.
Daarnaast is het prachtig om de leerlingen te zien dansen. De Bolshoi Ballet Academy staat bekend om de goede kwaliteit en het hoge niveau van het onderwijs. Dat is goed terug te zien in de filmpjes.
Ilya's filmkwaliteiten zijn ook erg goed. Hij heeft een professionele camera waarmee hij goed overweg kan. De filmpjes zijn uitstekend gemonteerd en de muziekkeuze is ook prima.


Een impressie van Ilya's werk:
Een pas de deux les gegeven door Ilya


Ballet examen meisjes


Optreden door de Bolshoi Ballet Academy school

1 opmerking:

  1. super om te zien, ben benieuwd naar verdere youtube kanalen

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen kan zijn reactie anoniem plaatsen. Dit houdt in dat niemand, inclusief de bloghouder, kan zien van wie het bericht komt.
Vervelende, beledigende en irritante reacties worden meteen verwijderd.

Let op! Ik ben geen professional. Ik dans voor mijn plezier en beantwoord de vragen vanuit mijn ervaring. Als ik een advies geef, kan het zijn dat je vraag hiermee niet voldoende beantwoord is. Ik kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden.